Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Generator wody ozonowej Atom Water 4...
DS-80-RHR DS80RHR
Nowy produkt
DS-80-RHR Przedmuchowy Generator Ozonu - to jeden z najwydajniejszych ozonatorów na Polskim i Europejskim rynku. Ten produkt zdecydowanie deklasuje konkurencję w kwestii doboru materiałów i rozwiązań konstrukcyjnych, wyróżniając się w swojej klasie. Przeznaczony jest do ozonowania: hal produkcji spożywczej, magazynów, chłodni, systemów wentylacji stacjonarnej, systemów klimatyzacji przemysłowej, odgrzybiania piwnic, strychów itp.
Generator ozonu DS-80-RHR ma regulowaną moc 14g/h lub 80g/h i kołnierz na przewód elastyczny do zdalnego ozonowania klimatyzatorów lub ciągów wentylacyjnych.
Funkcja wyciągu ozonu - po zabiegu należy wystawić jeden koniec przewodu elastycznego np. przez okno lub kanał wentylacyjny i włączyć generator ozonu bez produkcji ozonu (wszelkie prace należy przeprowadzać w masce przciwgazowej )
W celu zakupu najlepiej napisz do nas blueplanet@onet.eu wystawimy fv-proformę i określimy czas realizacji zamówienia.
W wiadomości napisz wszystkie dane teleadresowe wraz z danymi do faktury, podaj model urządzenia oraz ilość sztuk.
25 Przedmiot Przedmioty
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Główne cechy produktu:
Literka R w nazwie generatora oznacza kołnierz wylotowy do którego można podłączyć przewód do ozonowania zdalnego. Średnica kołnierza to 120mm
Parametry:
Skład przesyłki:
Opis dodatkowy:
Ozonator powietrza jest wyposażony w wysokiej wydajności przetwornice wysokiego napięcia chłodzone powietrzem i wentylowane elementy emitujące wyładowania koronowe. Ozonowanie jest najskuteczniejszą formą dezynfekcji klimatyzacji samochodowej, stacjonarnej, przestrzeni ładunkowej samochodów ciężarowych oraz pomieszczeń mieszkalnych jak również strychów i piwnic. Nasze urządzenie gwarantuje Państwu profesjonalne i skuteczne wykonanie dezynfekcji oraz satysfakcję z dobrze wykonanej pracy. Do każdego generatora dołączony jest "Mały przewodnik ozonowania" jest to opis przygotowujący do pracy z ozonem. Pozwala wyjaśnić np. dobór stężeń ozonu, czas procesu, sposoby ozonowania kabin pojazdów, ozonowanie po pożarach itp.
Ozon w przemyśle spożywczym.
Z uwagi na fakt, że ozon jest 50-100 razy skuteczniejszy w niszczeniu patogenów niż związki chloru, a przy tym nie tworzy szkodliwych związków chemicznych ze składnikami żywności, jest coraz częściej stosowany w przetwórstwie i przechowywaniu owoców i warzyw. Wyniki badań potwierdzają, że ozon niszczy nie tylko patogeny, ale także kryptosporydia, niedawno odkryte mikroorganizmy wywołujące czerwonkę, odporne na chlor. Gaz ozonowy umożliwia odkażenie powierzchni warzyw i owoców, przedłużając ich okres przydatności do spożycia oraz gwarantując bezpieczeństwo konsumentowi. Atakując i utleniając ściany komórkowe organizmów, ozon bezpowrotnie niszczy patogeny. Do podstawowych zalet dezynfekcyjnych można zaliczyć jego silne i szybkie działanie na bakterie, przede wszystkim bakterie chorobotwórcze, jak: Salmonella, E. Coli, Clostridium, Cryptosporidium i wykazuje także duże zdolności unieszkodliwiania spor, cyst i wielu innych mikroorganizmów.